Животът – Реалност Риалити 27.03.2024
0 Харесвам
0 Не харесвам Please login to vote
Гледай по-късно
Тъмна рамка
More
Животът – Реалност Риалити 27.03.2024
views 1678 прегледа
27.03.2024
like 0 like
dislike 0 dislike
Сподели
17Видеа
0Следване
Документален, Драма, Импро, Куклен театър, Мюзикъл, Театър, Театър на сенките
реалност-риалити
Английски, Български

Представлението, което ще излъчим тук на живо ще се играе в гр. Пазарджик на 27.03.2024г. от 19:00ч и е част от проекта “ЖИВОТЪТ РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ”, който представлява пътуващ фестивал включващ представления и работилници на различни дестинации.

 

На 26 и 27 септември 2023 г. в с. Априлово и в с. Долна Малина ще се проведе двудневен фестивал „Реалност – Риалити“, организиран в рамките на проект „Животът„Реалност – Риалити“, осъществяван с финансовата подкрепа на Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Началото на първото представление ще бъде от 18:00 в НЧ „Васил Левски – 1943”,  с. Долна Малина.

Темата на спектакъла е ЕМПАТИЯТА в съвременния свят. Смисълът да се интересуваме от чуждите проблеми и да ги припознаваме като „наши“ общи; възможноста да живеем заедно, да се подкрепяме, дори и от разстояние. Режисьор на постановката е проф. д-р Велимир Велев – основател и управител на фондация „Невиждан театър“, водеща организация по проекта. Фондацията е създадена през 2018 г. като естествено продължение на дългогодишните културни и творчески проекти на трупата на „Невиждан Театър“.Партньори в проекта са сдружение „Младежки дейности“, гр. Пазарджик и норвежката организация Haugen Productions.

В представлението участват Anne Katrine Haugen, Екатерина Беспалова, актьори от норвежката трупа Haugen Productions, Верка Захариева, Бехие Ахмед, незрящи актьори от трупата на „Невиждан Театър“, актьорите Андреа Драгов, Антония Велева, Емилия Радичева, Ива Караманчева, Карина-Велислава Сомноева, Олександра Кирчева, със СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ на популярните музиканти и изпълнители на ромска музика: Нено Илиев (певец, акордеонист и композитор), Няголета Желева (певица), Кирил Кирилов (китарист и певец), Дейвид Борисов (тромпетист).

Освен представлението, програмата на фестивала включва провеждане на кулинарно ателие, пърформанс с актьори-аматьори, форум „Културен калейдоскоп”, дискусионен модул “Културно и социално предприемачество” и др.

Проектът „ЖИВОТЪТ РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ“ е част от програмата “Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”