26 Септември 2023
18:00 ч
Документален, Драма, Импро, Куклен театър, Мюзикъл, Театър, Театър на сенките

Представлението, което ще излъчим тук на живо ще се играе в село Долна Малина на 26.09.2023г. от 18:00ч. и е част от проекта “ЖИВОТЪТ РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ”, който представлява пътуващ фестивал включващ представления и работилници на различни дестинации.

 

На 26 и 27 септември 2023 г. в с. Априлово и в с. Долна Малина се проведе двудневен фестивал „Реалност – Риалити“, организиран в рамките на проект „Животът„Реалност – Риалити“, осъществяван с финансовата подкрепа на Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Началото на първото представление ще бъде от 18:00 в НЧ „Васил Левски – 1943”,  с. Долна Малина.

Темата на спектакъла е ЕМПАТИЯТА в съвременния свят. Смисълът да се интересуваме от чуждите проблеми и да ги припознаваме като „наши“ общи; възможноста да живеем заедно, да се подкрепяме, дори и от разстояние. Режисьор на постановката е проф. д-р Велимир Велев – основател и управител на фондация „Невиждан театър“, водеща организация по проекта. Фондацията е създадена през 2018 г. като естествено продължение на дългогодишните културни и творчески проекти на трупата на „Невиждан Театър“.Партньори в проекта са сдружение „Младежки дейности“, гр. Пазарджик и норвежката организация Haugen Productions.

В представлението участват актьори от норвежката трупа Haugen Productions, незрящи актьори от трупата на „Невиждан Театър“, студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, както и популярният музикант и изпълнител Петър Рангелов.

Освен представлението, програмата на фестивала включва провеждане на кулинарно ателие, пърформанс с актьори-аматьори, форум „Културен калейдоскоп”, дискусионен модул “Културно и социално предприемачество” и др.

 

       
Проектът „ЖИВОТЪТ РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ“ е част от програмата “Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”

Гледай представлението от 26.09.2023 в с. Долна Малина

Велимир Велев